Urządzenia i Akcesoria
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
Anielskie ciasto (angel cake)
-
125 g mąki pszennej tortowej
-
220 g cukru pudru
-
12 białek
-
¼ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Krem waniliowy
-
250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
40 g cukru pudru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
500 g truskawek, świeżych pokrojonych w 3-4 mm plastry
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.4 g
Kalorie
906.4 kJ /
216.5 kcal
Tłuszcz
21.5 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
13.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Biszkopt
1h 50min
Zielony tort biszkoptowy (green ombre naked cake)
3h
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48h
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20min
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6h 50min
Tort walentynkowy
7h 20min
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2h 55min
Tort
3h 10min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7h 55min
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3h 50min
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
2h 40min
Tort czekoladowy z truskawkami
2h 30min